SÅNGARE/SÅNGCOACH

Ella Lindström - Sångcoach - Sångare

Redan som barn älskade jag att sjunga. Allt i en salig blandning: visor, pop, rock, jazz och klassiskt.  Jag sökte mig till olika sångliga sammanhang och  sedan dess har det bara pågått. Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att sjunga.
För mig är det en självklarhet att alla ska ha möjlighet att utveckla sin sångröst. Oavsett nivå, erfarenhet och sånggenre. Den sångteknik jag lär ut är grundläggande för alla sångstilar.

Jag har lång erfarenhet som sångare inom den klassiska genren. Jag har arbetat som sångcoach på Borås Fria Kulturakademi, Medborgarskolan och även som föreläsare på bl a Ersta Sköndal Högskola, Stockholm. Är utbildad på Operastudion -67 och Stockholms Musikpedagogiska Institut i Stockholm. Mina sceniska och musikaliska färdigheter har jag utvecklat tillsammans med väletablerade sångare, dirigenter, pianister och regissörer. Jag har bl a deltagit i master-classes med Nic Carthy (Österrike), Berle Sanford Rosenberg (USA), Carlo Bergonzi (Italien), Giuliano Cianella (Italien), Birgitta Levin-Lindeke och Torsten Föllinger (Sverige).Jag tar självklart del av de nyaste rönen om sångteknik. Jag har studerat för Annika Holmberg på CVT - Komplett Sångteknik (Stockholm) och Nadine George, grundare till Voice Studio International (London). Jag har fortsatt att förkovra mig inom de s k populärmusikaliska genrerna och studerat för de främsta sångpedagogerna - Daniel Zangger Borch och Margareta Thalén. Jag utbildar mig nu vidare  inom Estill Voice Training med certifikat från Level One, Level Two, Advanced One och Advanced Two samt Belting Workshop.


Jag är medlem i Röstakademin och Röstfrämjandet.

Sångare - Mezzosopran


Jag är klassiskt skolad sångare. Jag har många års efarenhet av att stå på scen, såväl operasammanhang som i konsertform. Förutom operarepertoaren har jag sjungit svenska och utländska romanser och även verk ur den sakrala repertoaren.

Här är några förslag på vad jag sjunger på bröllop, dop och i andra sammanhang. Jag sjunger också de mest välkända ariorna inom operarepertoaren. Du kan givetvis komma med egna önskemål.

På instagram kan du lyssna på mig när jag sjunger en bit ur
Habaneran ur Carmen av G Bizet.REPERTOAR (förslag)


Ave Maria (F Schubert)
Lascia ch´io pianga / Dagen är nära (G F Händel)
Bist du bei mir / Är du med mig (J S Bach)
Panis Angelicus (Frank)
Caro mio ben (Giardino)
Dans un reve (G Fauré)
Wiegenlied/Vaggvisa (J Brahms)
O Helga Natt (A Kock/A Adam)
Che faro senza Euridice ur operan Orfeus och Euridice (W Gluck)


Så skimrande var aldrig havet (Evert Taube)


Nocturne (Evert Taube)

Ack vore jag..../Londonderry Air/ O Danny Boy (S S Wilson/Gammal irländsk melodi)
Och gav dig våren sitt största fång/Greensleeves (G Rybrant/Engelsk folkvisa)
Som natten längtar till sitt gryningsljus/Gammal fäbodpsalm (Å Arenhill/O Lindberg)
Vem kan segla förutan vind (Folkvisa från Åland)
Uti vår hage (Folkvisa)
Jag vet en dejlig rosa (Folkvisa)
Visa vid midsommartid (R Lindström/H Norlén)


You´ll never walk alone (Rodgers/Hammerstein)
Amazing Grace (J Newton)
Memory (Lloyd Webber)
Climb every mountain (Hammerstein/Rodgers)
Somewhere (Sondheim/Bernstein)